A.LUGRIN (Lemania) NEGYEDÜTŐ CHRONO

Egy zsebóra beépítés ami minden porcikájában eredeti, ugyanakkor teljesen egyedi és nem mellesleg "elzenéli" a pontos időt (bemutató videó a leírás végén, kéretik hanggal megtekinteni) és emellett még chronograph komplikációt is rejt magában:

Az  1884-ben alapított LEMANIA volt az egyik legjelentősebb összetett szerkezet gyártó, korábbi nevén A. LUGRIN & Cie., majd LUGRIN SA. 

A gyárat A.LUGRIN néven Alfred Lugrin alapította, aki a LeCoultre óragyártónál tanult. 1930-ig a gyár neve Lugrin SA, ettől kezdve Lemania Watch Co. név alatt folytatta munkáját. 1932-ben a Lemania, az OMEGA és a TISSOT egyesülését követően a Lemania gyártotta az említett vállalatok számára az összetett szerkezetű órákat egészen a svájci mechanikus óragyártás összeomlását jelentő 1970-ig. 

A képeken egy hibátlan eredeti hibátlan tűzizománc óraszámlappal és eredeti mutatókészlettel és egy remek állapotú dupla komlikációt magában rejtő óraszerkezetből készült beépítést láthatunk. Az óra egyrészről rendelkezik a negyedütő (quarter repetater) és a stopper (chronograph) funkciókkal is.

Az órában egy mechanikus kézihúzós LUGRIN/LEMANIA óraszerkezet található. Az óra beazonosítása már önmagában egy több órás kutatómunka eredménye, azonban az adott szerkezet pontos caliber száma nem ismer. 

Ez a zsebórabeépítés az óráktól elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl "ütés" és stopper funkcióval rendelkezik.

Az óratok tetején lévő lévő nyomógomb benyomásával indítjuk el a gyűjtő nélküli stopper funkciót majd ismételt gombnyomásra a stopper leáll, míg harmadik lenyomást követően visszaáll alap helyzetbe (nulláz). 

Az ütő funkció üzembe helyezése szabvány szerint nyomógomb benyomásával vagy egy tolókart elhúzásával történhet, azonban itt új megoldást alkalmaztunk ami nem kis extrát jelent az óra számára. A tolókar helyett a tok felső részét jelentő szélesebb bronz gyűrűt elforgathatónak terveztük, így a gyűrű óramutató járásának megfelelő elforgatásával hozzuk működésbe az ütés funkciót és a hangvilla és kalapácsok segítségével elüti a pontos időt az óra. 

Ha úgy tetszik zenélő óráról van szól, csak annyi különbséggel, hogy ez a típus a pontos időt zenéli el. A negyedütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket, míg a percütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket és a negyedeket követően eltelt perceket ütik (a képeken látható óra egy NEGYEDÜTŐ).

Számtalan alkalommal kérdezték a hasonló órákat csodáló érdeklődők, hogy mégis miért volt szükség ütős órákra. A válasz igen egyszerű: az ütős órák többsége a századforduló környékén készül amikor nem volt elterjedt a kontinensen az elektromos áram használata a lakóházakban, így sötétben csak tűzgyújtást követően lehetett leolvasni a pontos időt a számlapokról, míg az ütős órák "elzenélték" a pontos időt.

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

Az óra felhúzókoronáját nyomógombot díszítő kövekkel láttuk el és az összehatás magáért beszél.

A zsebóra szerkezet nagy mérete miatt nem használhattuk a megszokott acél óratokjainkat, így terveztünk egy teljesen egyedi óratokot és azt bronzból készítettük el.  Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.

Ahogyan azt fent is írtuk, az óratok önmagában is különleges a forgatható kláró miatt ami az ütő funkciót indítja el az órán.

Az óra átmérője -korona nélkül- 54 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍSZDOBOZZAL várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 1.100.000,- Ft