ZENITH CHRONO

Bemutatjuk a kedves órarajongóknak ezt az igazán ritka a ZENIZH chronograph beépítést. Számos összetett szerkezetű zsebórát építettünk át karórává, de ez előtt a ZENITH stopperes szerkezetei közül tudtunk fellelni egyet sem. Igazán ritka darabról van szó, olyannyira, hogy még az OMEGA stopperes óráinál is ritkábban fordulnak elő. 

A képeken látható óra hibátlan eredeti tűzizománc óraszámlappal és eredeti mutatókészlettel, eredeti koronával és egy makulátlan állapotú óraszerkezetből készült egy gombos chronograph (stopperes) beépítés.

Az órában egy mechanikus kézihúzós, a ZENITH 19.5''' kaliberű óramű alapjaira épített Le Phare komplikációval ellátott óraszerkezet található.

Az óra egy idős a Charlie Chaplin által alapított United Artists Filmstúdióval és ugyanabban érben gyártották amikor a Mount Everest első meghódítója, Sir Edmund Hillary megszületett. Az óra sorozatszáma (2358972) alapján a keresett gyártási év 1919, tehát az óra 2023. évben ünnepli a 104. születésnapját.

Ez a zsebórabeépítés az óráktól elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl stopper és gyűjtő funkcióval is rendelkezik. 

A gyűjtő esetünkben annyit tesz, hogy a számlap felső részében elhelyezkedő mutató hosszabb időmérés esetén külön jelzi a mérés kezdete óta eltelt perceket, míg a stopper mutató az eltelt perceken túli másodperceket jelzi.

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet egy acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 51 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 630.000,- Ft