ESCASANY-TAVANNES (CHRONO)

1892-ben Buenos Airesben Ramón és Miguel Escasany megalapította az Escasany névre hallgató cégüket. A testvérpár a Spanyolországból kivándorlók között volt és cégük megalapíásával megvalósították ékszer- és órakészítő álmaikat a szép új-világban. Az ESCASANY által gyártott saját szerkezetről nem tudunk, ismereteink szerint vásárolták a szerkezeteket a nagy gyártóktóktól és így érkezünk el a képeken látható chronograph óracsodához.

Az óra eredeti tűzizománc óraszámlappal készült amin az ESCASANY felirat szerepel. A számlap jó állapotú, annak alján kis hajszálrepedés láthatóm azonban szabad szemmel alig észrevehető. Az óra mutatókészlete szintén eredeti.

Az óra érdekessége, hogy kis méretű, így egy szintén kicsi egyedileg készített saconette óratokba is belefért. Az óraszámlap alatt egy jelölt TACANNES mechanikus kézi húzós savontte chrono óraszerkezet található. A szerkezet nagyon finom, elegáns és kimunkáld darab, kiváló állapotban maradt fenn. 

Ez a zsebórabeépítés az óráktól elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl stopper és gyűjtő funkcióval is rendelkezik. A gyűjtő esetünkben annyit tesz, hogy a számlap jobb oldali részén elhelyezkedő mutató hosszabb időmérés esetén külön jelzi a mérés kezdete óta eltelt perceket, míg a stopper mutató az eltelt perceken túli másodperceket jelzi. 

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet egy acél savonette óratokba került átépítésre. 

Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 44 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍZSDOBOZZAL várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk. 

Ára: 550.000,- Ft