Le Phare CHRONO

A képeken látható óraszerkezetet gyártója a LePhare, számos stopper és más érdekes plusz funkcióval ellátott zsebórát készített. A gyártó az összetett szerkezetű órák gyártásának a területen a pályája csúcsán a 2. legnagyobb svájci gyártó volt. 

Gyártótörténeti kitekintés: 1888. november 30-án Charles Barbezat-Baillot megalapította a Barbezat-Baillot óragyárat Le Locle városában. A Barbezat-Baillot csúcskategóriás, ismétlődő órákra specializálódott. A gyártó 1896-ra „Le Phare” („A világítótorony”) márkanéven értékesítette az óráit. Az óráik olyan komplikációkat is tartalmaztak, mint a chronograph (stopperes), a teljes naptár és holdfázis kijelzés, továbbá az ütő funkciók (azaz zenélő óra). A Barbezat-Baillot órái jelentették az 1896-os genfi Svájci Nemzeti Kiállítás fénypontját. A vállalat 1905-re hivatalosan Le Phare SA-ra változtatta a nevét. Érdekesség, hogy még 1899-ben a „Tempora” márkanevet is használták, majd 1925- től a „Memory” név alatt is adtak ki órát, azonban mind a Le Phare gyártóhoz köthető. A nagy gazdasági világválság komoly problémát okozott még a Le Phare-hoz hasonló prosperáló nagy óraipari vállalatoknak is, így a gyárat 1933-ban átszervezték. 

A vállalat 1939-re La Chaux-de-Fonds-ba költözött , és a következő évben tulajdonost is váltott, de szerencsére az új tulajdonos nem változtatott a cég fő profilján és továbbra is megmaradtak az összetett szerkezetű zsebórák gyártásánál azzal, hogy 1940-re már karórákat is készítettek. A márka szlogenje „Precision, Qualité Irrérochable” volt (ami annyit tesz, hogy "precizitás és kifogástalan minőség") és ez tükröződött a termékeikben. 1950-re a cég nevét egy egyesülést követően  Le Phare-Sultana SA-ra változtatta és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően 1970-re második legnagyobb svájci kronográf-gyártóvá voltak, széles körben ismertek voltak a modern kialakítású férfias óráikról. A Le Phare 2017-ig gyártott órákat, ismereteink szerint ezt követően a gyártás teljesen leállt.

A képeken egy kiváló állapotú eredeti tűzizománc óraszámlappal és eredeti mutatókészlettel, eredeti koronával és egy remek állapotú óraszerkezetből készült egy gombos chronograph (stopperes) beépítést láthatunk. Az óra számlapja a kora ellenére kitűnő formában van.

Az órában egy mechanikus kézihúzós LePhare gyártmányú cal 19''' 126VCC óraszerkezet található. Nem kis kutatómunkával egy katalógusban ráleltünk a szerkezetre és megállapítható, hogy a kaliber az elődszerkezetet jelentő 114 VCC továbbfejlesztett és tökéletesített változata. Egyebekben a Convertic készletében a cal. 114-es szerkezettel szerelt beépítés is megtalálható.  

Az óra az elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl stopper és gyűjtő funkcióval rendelkezik. A gyűjtő esetünkben annyit tesz, hogy a számlap felső részében elhelyezkedő mutató hosszabb időmérés esetén külön jelzi a mérés kezdete óta eltelt perceket, míg a stopper mutató az eltelt perceken túli másodperceket jelzi. 

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet egy acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 48 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk. 

Ára: 455.000,- Ft