EBERHARD

Eredeti számlap, eredeti mutatók, eredeti gyári korona és természetesen egy eredeti EBERHARD óraszerkezetet a századforduló egyik kiváló gyártójától.

Gyártótörténeti kitekintés: Az Eberhard & Co gyárat 1887-ben alapította George- Emile Eberhard aki a munkát a svájci óragyártás történelmi szülőhelyén, La Chaux de Fonds-ban kezdte meg. Eberhard egy prominens berni család fia volt, melynek eredete a 10. századra vezethető vissza és amely részt vett a svájci óragyártás fejlődésében. Apja korán beavatta az órakészítés művészetébe, és Eberhard mindössze 22 éves volt, amikor megalapította a céget. 1907-ra az Eberhard az egyik legnagyobb svájci óragyártóvá nőtte ki magát, és ekkor avatta fel új szépházát is a település főutcáján. Az ötemeletes épület Beaux Arts  stílusban tervezett kerek tornyával, tetején egy nagy sasszoborral a város egyik jól ismert épületévé vált azon túl, hogy 1960-ig ez volt a legnagyobb épület is. 1919-ben Eberhard fiai, Georges és Maurice átvették a cég irányítását.

Az óra számlapja makulátlan állapotban fennmaradt jelölt tűzizománc óraszámlap arab indexekkel. A zsebóra étépítésekor az eredeti mutatókészletet és a felhúzó koronát is megtartottuk, így minden, ami csak lehet gyári ebben a beépítésben (az új óratokot leszámítva). 

Az órában egy jelölt 16 köves négy pozícióban szabályozott EBERHARD gyártmányú kézi húzós nagyon finom szép kivitelű és remek állapotnak örvendő szerkezet található. Az óraszerkezet szervizelt, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet ebbe egy acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 havi garanciát vállalunk. 

Ára: 298.000,- Ft

Az órához mellékeljük az eredeti zsebóra tokot is, így igény esetén visszaalakítható akár zsebóra formába is.