- Számlap: eredeti tűzizománc; - Számlap állapota: hibátlan, gyári; - Óratok: acél lengőfüles; - Átmérő kn.: 49 mm; - Szerkezet állapota: nagyon jó, megkímélt; - Szerkezet: negyedütős és stopperes (quarter repeater chronograph) mechanikus kézi húzós; - Ára: 810.000,- Ft; - Az óra felújításáról és a beépítésről készítettünk egy füzetet is amit az órához mellékelünk.


810000Ft 
  • Szállítás: 

Az órát ebben az üzletünkben találod: *

Tudj meg többet


Eredeti számlappal eredeti gyári mutatókkal és egy csodás antik zenélő és stopperes szerkezet készített zsebóra beépítés. Ha ez az órát viseled, akkor szó szerint hallhatod az idő múlását, mivel ez az óra el is zenéli neked a pontos időt azon túl, hogy az alap funkciókat (óra, perc és másodperc) mutatja és még stopper funkcióval is rendelkezik. Már többször olvashattátok az óraleírásainkban a LUGRIN (Lemania) rövid gyártótörténetét. Ha valaki esetleg lemaradt róla: Az 1884-ben alapított LEMANIA volt az egyik legjelentősebb összetett szerkezet gyártó, korábbi nevén A. LUGRIN & Cie., majd LUGRIN SA. A gyárat A.LUGRIN néven Alfred Lugrin alapította, aki a LeCoultre óragyártónál tanult. 1930-ig a gyár neve Lugrin SA, ettől kezdve Lemania Watch Co. név alatt folytatta munkáját. 1932-ben a Lemania, az OMEGA és a TISSOT egyesülését követően a Lemania gyártotta az említett vállalatok számára az összetett szerkezetű órákat egészen a svájci mechanikus óragyártás összeomlását jelentő 1970-es évekig. A képeken egy hibátlan eredeti római indexes tűzizománc óraszámlappal és eredeti mutatókészlettel készült több, összesen 2 komplikációt is rejtő beépítést láthattok. Az óraszerkezet lépes arra, hogy "elzenélje" az időt (negyedütő - quarter repetater) és képes gyűjtő nélküli stopperként (chronograph) is üzemelni. Az órában egy mechanikus kézihúzós LUGRIN/LEMANIA gyártmányú jelölt óraszerkezet található. Gyártási évét nagyságrendileg 1895-1905 közé tesszük.Ez a zsebórabeépítés az óráktól elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl "ütés" és "stopper" funkcióval rendelkezik. Az ütő funkció üzembe helyezése szabvány szerint nyomógomb benyomásával vagy egy tolókart elhúzásával történhet. Ezt az órát egy egyedi készítésű tolókaros megoldással láttuk el és az acél tolókar végére egy kicsi bronz foglaltba egy vörös díszítőkő is került csak úgy, min a koronába is.

Ha úgy tetszik zenélő óráról van szól, csak annyi különbséggel, hogy ez a típus a pontos időt zenéli el és nem pedig egy zeneművet. A negyedütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket, míg a percütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket és a negyedeket követően eltelét perceket is ütik (a képeken látható óra egy NEGYEDÜTŐ). A stopper funkciót az óra tetején (12-nél) található start / stop nyomógomb benyomásával lehet elindítani és leállítani. Számtalan alkalommal kérdezték a hasonló órákat csodáló érdeklődők, hogy mégis miért volt szükség ütős órákra. A válasz igen egyszerű: az ütős órák többsége a századforduló környékén készül amikor nem volt elterjedt a kontinensen az elektromos áram használata a lakóházakban, így sötétben csak tűzgyújtást követően lehetett leolvasni a pontos időt a számlapokról, míg az ütős órák "elzenélték" a pontos időt. Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát. A zsebóra szerkezet nagy mérete miatt félő volt, hogy nem használhattuk a megszokott acél óratokjainkat, azonban a tok magasságának megtoldásával sikerült megoldani a beépítést a már megszokott acél lengőfüles óratokba. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. Az óra átmérője -korona nélkül- 49 mm.  Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍSZDOBOZZAL várja új tulajdonosát. Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 810.000,- Ft