HEBDOMAS - 8 napos óra

Zsebóra beépítésként ritkán előforduló HEBDOMAS 8 napos óra látható a képeken. Az óra eredeti porcelán számlapja nagyon szép, hibátlan állapotnak örvend. 

Azon kevés "antik" zsebórák egyke, amit úgynevezett "open heart" zsebóraként gyártottak. Mindez azt jelenti, hogy a számlapra rápillantva nem csak pontos időt olvashatjuk le az óráról, hanem látjuk az óra "szívét" jelentő billegő állandó mozgását is. 

A tervezők a szerkezetet egy óriási rugóházzal látták el, ami képes volt biztosítani az óra 8 napig tartó járását. Mára ez a gyakorlatban inkább csak 6 napot jelent, de ez igen szép eredmény egy 1904-1919 között gyártott darabtól. 

A számlap alatt egy Orator 101 (Hebdomas) mechanikus kézi húzós 6 köves szerkezet van. A zsebóra szerkezet jelen esetben nem kapott új tokot, hanem az eredeti zsebóra tok fülezésen esett át, így szó szerint minden porcikája eredeti gyári. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 50 mm. 

Az óra teljesen új a számlap színéhez illő hordatlan bőr-kaucsuk vegyes óraszíjjal (igény esetén cserélhető) és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 280.000,- Ft 

Ha többet szeretnél megtudni a szerkezetről: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Orator_101&fbclid=IwAR0aPZvZXd0j9TalDHpFSCJi3hhX1zqjPth6EyimdM_G-kzm7BvLaj8boXs