LONGINES - WITTNAUER

Az óra eredeti számlappal, eredeti mutatókészlettel és egy WITTNAUER jelöléssel ellátott LONGINES óraszerkezettel készült zsebóra beépítés. Az óra eredeti rakott indexes számlapját felújítottuk. Az indexkészlet megegyezik az eredeti AllProoff modell indexkészletével.

A Wittnauer óragyárat  Albert Wittnauer, egy svájci emigráns alapította az USA-ban, 1880-ban. Kis családi vállalkozásként indultak, de a megbízható óráik miatt kedveltek voltak azok körében, akiknek a megbízhatóság alapvetően fontos volt: navigátorok, felfedezők, csillagászok körében. Alapvetően svájci szerkezeteket használtak az óráikban, például LONGINES és REVUE szerkezeteket. Az I. vh. idején repülőgép műszereket és órákat gyártott a vállalat A legkedveltebb modelljük a Wittnauer AllProof modell viselte Jimmie Mattern, aki 1933-an elsőként repülte körbe a földet Lockhead Vega 5B „Old Cromwell” gépével, de ilyen órája volt Neil Armstrong-nak a Gemini 8 küldetés során 1966-ban. A Wittnauer eszközöket széles körben használták, tudományos expedíciókban, a Longines szerkezetek révén az Omega Speedmaster és a Rolex Daytona mellett az első holdi küldetés három óraipari résztvevőjének egyike lehetett. 

Az órában egy LONGINES cal 21.25. mechanikus kézi húzós, 15 köves szerkezet szépen teszi a dolgát. Márka jelölése ezen a szerkezeten nem, helyette a Wittnauer felirat látható másodperc kerék - közkerék és perckerék hídján.

A szerkezet a szervizelésen és tisztításon már átesett, így a leendő tulajdonosnak csak hordania kell.

Az óra ún. "savonette" acél óratokba került. Mérete -korona nélkül- 44 mm. 

Az óra előlapja és hátlapja egyaránt üveg, tehát látható a szerkezet állandó mozgása is. 

Az óra a számlap színéhez és az egységes összképhez illő bőr szíjjal, ajándék óradobozzal és CONVERTIC TANÚSÍTVÁNNYAL várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk. 

Ára: 215.000,- Ft