LONGINES-CW/3

A képeken látható LONGINES beépítés egy igazi kuriózum. Az óraszerkezet tok és számlap nélkül, került hozzánk, így választhattunk az egyedi számlap készítése és "porvédős számlap" között. 

A porvédő a zsebóratokok belső fedele, ami szerkezet másodlagos védelmét hivatott szolgálni, mindazonáltal a gyártók előszeretettel tüntették fel a porvédőkön a logóikat és az általuk elnyert díjakat. Egy korábbi zsebóratokból kimentettünk egy díszített porvédőt amit most számlappá alakítottunk. A porvédőt políroztuk és méretre vágtuk, majd kifúrtuk a mutatók tengelyeinek a helyét és a felületet konzerváltuk. Ezt követően jöhetett a beépítési munka. 

Az órában egy jelölt LONGINES 18.69 N kaliberszámú mechanikus kézi húzós, 15 köves szerkezet kapott helyet. Az óraszerkezet makulátlan állapotú, szépen teszi a dolgát. A szerkezet a szervizelésen és tisztításon már átesett, így a leendő tulajdonosnak csak hordania kell.

Az óraszerkezeten a 4230041 sorozatszám szerepel, ami alapján megállapítható, hogy az óraszerkezet 1924 évi gyártmány, így 2024-ben ünnepli a kerek 100. születésnapját.

Az óra ún. "savonette" acél óratokba került átépítésre. Az óra előlapja és hátlapja egyaránt üveg, tehát látható a szerkezet állandó mozgása is.  

Mérete -korona nélkül- 46 mm.  

Az óra a számlap színéhez és az egységes összképhez illő bőr 22 mm szíjjal és ajándék óradobozzal és CONVERTIC TANÚSÍTVÁNNYAL várja új tulajdonosát.  

Az órára a szokásos 2 hónap garanciát vállaljuk.  

Ára: 220.000,- Ft