NOHAB ÓRÁK

Az 1950-es évek végén a gőzvontatás aránya a hazai vasútvonalakon igen magas, 85%-os volt. A korszerűsítés megkívánta nagy teljesítményű dízelmozdonyok forgalomba állítását, azonban a magyar ipar abban az időben nem volt felkészülve ilyen vasúti járművek gyártására. Ezért a MÁV illetékes szakemberei pályázatot írtak ki fővonali mozdony beszerzésére. Végül az ajánlatok közül a MÁV választása a NOHAB-ra esett. A NOHAB mozdonyok már a forgalomba állásuktól kezdve belopták magukat az utazók, na meg a vasútrajongók szívébe.
Ennek a kultikus mozdonynak állít emléket most egy limitált kiadású sorszámozott órasorozattal a Convertic Watch.

SZÁMLAPOK: Az órasorozat mindegyik eleme a NOHAB M61 001 pályaszámú ikonikus mozdony frontképével készült. A számlapok egyedi Convettic tervezés és kivitelezés eredményei.

SZERKEZETEK: a sorozat óráiban Molnija gyártmányú caliber 3602, 17 köves óraművek ketyegnek. Az óraszerkezetek frissen szervizelt mechankus kézi húzós Szovjet gyártműnyú zsebóraszerkezetek.

ÓRATOKOK: a sorozat 3 darabja acél lengőfüles, míg a másik 3 darabja acél savonette óratokkal készül.

TANÚSÍTVÁNYOK: A NOHAB sor mindegyikéhez a szabvány Convertic tanúsítványtól eltérő megejeléssű certi-t adunk, továbbá az órák Monija és Convertic logókkal ellátott óradobozokban, tájékoztató füzetekkel együtt kerülnek átadásra.

A sorozat ötlete Pákozdi Zoltán mozdonyszerelő és órarajongó barátunktól ered. Ez úton is köszönet illeti Zolit, hiszen néküle mindez nem valósult volna meg.