FONTAINEMELON - full naptár + holdfázis kijelzés

Íme egy hihetetlen érdekes óra amihez hasonlót eddigi pályánk során még nem láttunk sehol sem beépítve, azaz karórává alakítva. Az óra számos érdekességet rejt magában, de a leginkább szembe tűnő az, hogy nem csak a szerkezet számlap felőli oldalán van calendar modul, hanem a hátsó oldalon is.

Az óra full naptáros 7 funkciós csoda ami az eredeti hibátlan tűzizománc óraszámlap megtartásával és eredeti mutatókészlettel került átépítésre az új karóra tokba. A szerkezet a három alap funkción (óra-, perc-, másodperc kijelzés) túl megjeleníti nekünk a hét napjait, a hónap napjait és a hónapokat, és azt is, hogy melyik hónap hány napból áll.

Az óra ötvözi magában a calendar komplikációk két típusát, a dátum és a holdfázis kijelzést is, hiszen a számlap felső-középső részén ott csillog a csodálatos állapotban megmaradt kék arany holdfázis tárcsa.

Az óra "full naptár" jelzése a fentieken túl annyit jelent, hogy a szerkezet nem képes az egyes időciklusok (napok, hetek, hónapok) elteltével elváltani a kijelzőit (például: az óra nem tudja kezelni azt, hogy melyik hónap pontosan hány napból áll). 

Az óra két oldalas modulos jellege okán képes arra, hogy a 24 órás napi ciklus elteltével a hátsó modul mutatóját továbbítsa például elsejei dátumról a következő másodikai dátumra. A hátsó modul forgó gyűrűs megoldással készült, ami annyit jelent, hogy a dátumokhoz tartozó napokat a külső tárcsa elfogatásával a használónak kell beállítani. Ugyan ez igaz a hónap beállítására is.  

Az órában egy mechanikus kézihúzós Fontainemelon (FHF) szerkezet található. A szerkezeten a hidak a gyártó elhelyezte a nyílvesszővel átlőtt dinnyét ábrázoló jelölését.

Az óra tokon körben kis állító nyílások találhatók. Az órához készítettünk egy két különböző fejben végződő állító "szerszámot" is, ami nagyban megkönnyíti a tárcsák és a kijelzők gyors beállítását.

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóraszerkezet átépítésekor az óra eredeti felhúzó koronáját is felhasználtuk.

A zsebóra szerkezet egy acél lengőfüles óratokba került beépítésre, azonban az acél lengőfüles tok hátsó fele egy rész toldót kapott a hátsó dátum modul rögzítése végett. Mindezzel egy bicolor óratok jött létre ami hihetetlenül megnyerő lett.

Az óra átmérője -korona nélkül- 47 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍSZDOBOZZAL várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 795.000,- Ft