Full naptár + holdfázis kijelzés (ismeretlen gyártó)

Az óra azon túl, hogy lenyűgöző látványt nyújt, több komplikációt is rejt magában amiről az alábbiakban részletesen írunk. Az óra az eredeti nagyon jó állapotban fennmaradt tűzizománc óraszámlap megtartásával és eredeti mutatókészletével készült.

A szerkezet a három alap funkción (óra-, perc-, másodperc kijelzés) túl megjeleníti nekünk a hét napjait, a hónap napjait és a hónapokat. Az óra ötvözi magában a calendar komplikációk két típusát, a dátum és a holdfázis kijelzést is, hiszen a számlap alsó részén a kismásodperc körbe ágyazva csillog a kék arany holdfázis tárcsa.

Az óra "full naptár" jelzése a fentieken túl annyit jelent, hogy a szerkezet nem képes az egyes időciklusok (napok, hetek, hónapok) elteltével elváltani a kijelzőit (például: az óra nem tudja kezelni azt, hogy melyik hónap pontosan hány napból áll, továbbá a dátum mutató 31-ről 1-re ugrásakor is kézi utóállítás szükséges a hónap kijelzőn), így időnként szükséges az utánállítás.

Az órában egy mechanikus kézihúzós 15 köves alapszerkezet található amire ráépült a calemdar modul. Az óra gyártója ismeretlen, sem a számlapon, sem a hidakon, sem a számlap alatti csapágylemezen nincs gyártói jelölés és kutatásink sem vezettek eredményre. Általánosságban elmondható, hogy a szerkezet jó minőségű, stabil járást tud.

Az óra tokon körben kis acél nyomógombok találhatóak amik a naptár és holdfázis kijelzők gyorsállító gombjai.

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet és számlap a komplikációi ellenére viszonylag kis méretű acél lengőfüles óratokba is beépíthető volt. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.

Az óra átmérője -korona nélkül- 47 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍSZDOBOZZAL várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 565.000,- Ft