TAVANNES

Az óra egy mára már eltűnt óragyártó terméke, egy igaz TAVANNES zsebóra beépítés. Az óra eredeti felújított festett fém számlappal, szerkezettel és mutatókészlettel került átépítésre az új karóratokba. 

Az óra átépítésekor a rendelkezésünkre álló összes átépíthető eredeti elemet felhasználtuk. A számlap állapota nem volt kielégítő, így a Convertic számlap varázslója teljes körűen felújította és visszavarázsolt a számlapra az eredeti indexkészlettel azonos új jelölőket (annyi változott az eredetihez képest, hogy az új alapszín a fekete lett). Az óra számlapját a gyári breguet stílusú mutatók ékesítik.

A számlap alatt egy jelölt TAVANNES mechanikus kézi húzós 17 köves szerkezet van (eredetileg ezeket a szerkezeteket a Cyma gyártotta 19’’’-15 cal. szerkezetmegjelöléssel), amit szervizeltünk (tehát tisztítva és olajozva van). Az óraszerkezet nagyon szép, megkímélt állapotú, genfi csíkos mintázatú és kövei chaton foglalattal kerültek rögzítésre. Az óra pontossága az elvárt napi 60 másodpercen belül.


Az óra új acél savonette óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal és ajándék óradobozzal és CONVERTIC TANÚSÍTVÁNNYAL várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónapos GARANCIÁT vállalunk (ez természetesen a többi Convertic beépítésre is irányadó). 

Ára: 205.000,- Ft