VACHERON CONSTANTIN

Az óra az eredeti számlap és eredeti mutatókészlet, valamint egy kiváló állapotú óraszerkezet átépítésével készült. A gyári felhúzó korona sajnos nem állt rendelkezésünkre, így azt pótolnunk kellett.

A Vacheron órákra egytől egyig jellemző a letisztultság és a finom vonalvezetés. Ez az óra ízig-vérig egy Vacheron. Fontos tisztázni, hogy a savonette kivitelű (ahol a felhúzó korona a "3"-nál van) ritkábban előforduló darabok, továbbá a római indexes eredeti számlapok is ritkának számítanak, így a saját kategóriájában egy nem mindennapi órát mutatunk be. 

A képeken látható számlapja eredeti porcelán (tűzizománc), kiváló gyári állapotban maradt fenn. 

Akik már régebb óta ismerik a Convertic-et azok tudják, hogy mi nem csak óramanufaktúra, hanem megszállott gyűjtők is vagyunk. Ez az óra a privát gyűjteményünk része volt mindezidáig.

Az óra gyártásának évében hunyt el Munkácsy Mihály festőművész és ugyancsak ekkor született Márai Sándor írónk is. Az óra nem mai darab, azonban ez a Convertic órák esetében mondhatni követelmény. Az óra gyártási éve 1900-1901 közé tehető ami a 260847 sorozatszám alapján került meghatározásra. Az óra 2024-ben ünnepli a 124. születésnapját. Bármelyikünk örülhetne annak, ha így nézne ki 124 évesen.  


Az óratokban egy jelölt Vacheron Constantin 19.5''' H5.5. mechanikus kézi húzós 15 köves szerkezet van. Az óraszerkezet kiváló állapotú, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát. 

A zsebóra szerkezet egy acél savonette óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék díszdobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 630.000,- Ft