WEMPES MÖVEN UHR

Az óra átépítésekor az eredeti hibátlan arab indexes porcelán (tűzizománc) számlapot megtartottuk és az eredeti breguet stílusú mutatókészlettel és a gyári felhúzó koronával és a szerkezettel együtt építettük át az új óratokba.  

A számlap és a szerkezet egyaránt makulátlan állapotnak örvendenek és további pozitívum, hogy a zsebóra gyári savonette kivitel, így a "szabvány" karóratokba beépíthető volt. 

Az óra drukkeres mutatóállítású, azaz az oldalsó kis nyomógom benyomásával és nyomva tartásával, valamint a korona egyidejű elfogatásával lehet a mutatókat beállítani a kívánt pozícióba.

Az órában egy Systeme Glashütte óraszerkezet kapott helyet. Ez a fajta nem összekeveredő a "A Lange Söhne Glashütte" szerkezeteivel, hiszen itt nem egy konkrét glashüttei gyártó szerkezetéről van szó, hanem a helyi óragyártási hagyományok szerint készült szerkezetről.

Az óraszerkezet nagyon szépen kimunkált 17 köves kivitel. A kövek mindegyike chaton foglalattal került rögzítésre. Mindemellett a billegő hajszálrugója is finomszabályzót kapott. Ilyen minőségű óraszerkezet vélhetően korábban arany zsebóratokban lehetett (tipikus és sajnálatos eset, hogy a nagy arany tokos órákat megszabadították az arany házuktól és azt eladták törtaranyként).  Az óraszerkezet szervizelt, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet ebbe az acél savonette óratokba került átépítésre. 

Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 havi garanciát vállalunk. 

Ára: 215.000,- Ft