HAHN-LANDERON NEGYEDÜTŐ

Bemutatjuk ezt a makulátlan arany színű festett fém számlappal, eredeti mutatókészlettel és eredeti felhúzó koronával készített LANDERON negyedütő órát.  Az óra minden porcikájában eredeti, ugyanakkor teljesen egyedi és nem mellesleg "elzenéli" a pontos időt (bemutató videó a leírásban található).

Az óra számlapjának közepe kis vésett négyzetekkel van díszítve, leginkább egy arany színben pompázó sakktáblára emlékeztet.


Az órában egy mechanikus kézihúzós 1900 körül gyártott óraszerkezet található amin a LANDERON készített. Az óraszerkezet a hidak és a csapágylemez felől egyaránt jelöletlen, azonban a szerkezet műszaki megoldásai és a híd elrendezés egyértelműen beazonosíthatóvá teszik a gyártót. Sorozatszáma: 20209.

Ez a zsebórabeépítés az óráktól elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl "ütés" funkcióval rendelkezik.

Az ütő modul működtetéséért az óra oldalán elhelyezkedő tolókat felelős. A tolókart acélból készítettük el és a kar végére elhelyeztünk egy bronz foglalatot, amibe kék díszítő kő került.

Mindez annyit jelent, hogy az óra a tok oldalán lévő tolókar elhúzását és visszaengedését követően hangvillái és kalapácsai segítségével elüti a pontos időt a számunkra. Ha úgy tetszik zenélő óráról van szól, csak annyi különbséggel, hogy ez a típus a pontos időt zenéli el. 

A percütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket, és a negyedeket követően eltelt perceket is ütik.

Az óra működéséről és működtetéséről készítettünk egy vágott videót is ami itt megtekinthető.

Számtalan alkalommal kérdezték a hasonló órákat csodáló érdeklődők, hogy mégis miért volt szükség ütős órákra. A válasz igen egyszerű: az ütős órák többsége a századforduló környékén készül amikor nem volt elterjedt a kontinensen az elektromos áram használata a lakóházakban, így sötétben csak tűzgyújtást követően lehetett leolvasni a pontos időt a számlapokról, míg az ütős órák "elzenélték" a pontos időt.

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet egy acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 49 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék díszdobozzal várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 675.000,- Ft