ZENITH

Ez a ZENITH beépítés a lehető legtöbb gyári alkatrész átépítésével készült (számlap, mutató, szerkezet, korona). Fontos tudni, hogy a  Zenith azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták (kis számban készültek svájci szabvány szerinti felhúzórendszerrel is óráik). Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket, azonban mi a zsebóratok teljes nyakrészét a benne lévő torpedóval és a rajta lévő eredeti felhúzó koronával átépítjük az új tokba, ezzel kiküszöbölve a negatív felhúzórendszer problémáit. 

Az óra számlapja hibátlan állapotú eredeti gyári tűzizománc számlap, fekete színű arab indexekkel és piros segédindexekkel.

A számlap érdekessége, hogy megjelenik rajta a ZENITH feliraton kívül a "Chronometre Vasić" szöveg is. Vasić nagyon híres óragyártó volt Zágrábban a két nagy háború között, és előszeretettel jelölte az óráit saját nevével, csak úgy mint a magyar órások egy része is (például Brauswetter János vagy Mayer István).

Az óra mutatói szintén eredeti darabok amik makulátlan állapotban maradtak fenn, így természetes, hogy átépítettük a zsebóramutatókat is a szerkezettel együtt.

Az óra gyártási évében halt meg Oroszország utolsó cárja, II. Miklós és ért véget az első világháború, vele együtt az Osztrák-Magyar Monarchia is.  A 1378396 gyártási szám alapján az óra 1919-as gyártmány.

Az órában finomszabályzóval szerelt jelölt 15 köves Zenith 18.5 cal. szerkezet található. A szerkezet szép, jó állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 225.000,- Ft