ZENITH

Ahogyan a ZENITH beépítéseink legnagyobb része, úgy ez is a lehető legtöbb gyári alkatrész átépítésével készült (számlap, mutató, szerkezet, korona). Egy Zenith zsebóra beépítése nem kis kihívást jelent, mivel a Zenith azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták (kis számban készültek svájci szabvány szerinti felhúzórendszerrel is óráik). Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket. Ennél az óránál a zsebóratok teljes nyakrészét a benne lévő torpedóval és a rajta lévő eredeti felhúzó koronával átépítjük. 

Az óra számlapja hibátlan arany alapon fekete festett indexekkel készült, hibátlan, gyári állapotú darab. A számlap mindig az óra dísze, különösen ennél az óránál. Letisztult, elegáns és nem utolsó sorban egyedi darab.

Az óra mutatói szintén eredeti darabok és annyira jó állapotban maradtak fenn, hogy külön felújítást sem igényeltek.

Az óra gyártási évében született Göncz Árpád köztársasági elnök és író, továbbá Eric Hartmann katonatiszt, minden idők legeredményesebb vadászpilótája.  A 2585161 gyártási szám alapján az óra 1922-as gyártmány.

Az órában finomszabályzóval szerelt jelölt 15 köves Zenith 18.5 NVSI open fave cal. szerkezet található. A szerkezet makulátlan állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 230.000,- Ft