ZENITH

Ez a ZENITH beépítés a lehető legtöbb gyári alkatrész átépítésével készült (számlap, mutató, szerkezet, korona) és nem kis kihívást jelentett a beépítés. A magyar beépítés készítőknél legfeljebb megfülezett zsebóratokos Zenith-ek fordulnak elő, mivel a Zenith azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták. Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket. Mi ezt is megoldottuk és a zsebóratok teljes nyakrészét a benne lévő torpedóval és a rajta lévő eredeti felhúzó koronával átépítettük az új tokba.

Az óra gyári savonette kivitelű, eredeti arab indexes tűzizománc óraszámlappal és eredeti gyári XIV. Lajos stílusú óramutatókkal készült.

Az óra egy idős Kosztolányi Dezső "A szegény kisgyermek panaszai című" verseskötetével és Rubik Ernővel is. Az óra 1112701 sorozatszáma szerint a gyártási év 1910.

Az órában finomszabályzóval szerelt jelölt 15 köves Zenith 18.5. NVSI "hunter" cal. szerkezet található. A szerkezet szép állapotú, karc- és hibamentes. Az óra szervizelt (tisztított és olajozott), szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát. 

Az óra acél szavonette óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónapos garanciát biztosítunk.

Ára: 220.000,- Ft