ZENITH

A Zenith azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták, így a zsebóráik legnagyobb része nagyon nehezen átépíthető, azonban kis százaléknak készítettek olyan órát is ami az európai felhúzó és mutatóállító mechanizmussal készült. Ez pont egy ilyen darab.

Az óra számlapja egy nagyon szép állapotban fennmaradt festett fém számlap ami az art deco stílus jegyeit hordozza az indexkészlet formavilágában.  

Az óra számlapját és az eredeti mutatókészletet természetesen megtartottuk az átépítés során továbbá sikerült átépíteni az eredeti felhúzó koronát is. 

Célunk a lehető legtöbb menthető elemet átültetni az új karóra tokba. Az óra sorozatszáma: 133049.

Az órában jelölt 15 köves Zenith 18-28.1PE open face cal. szerkezet található. A szerkezet jó állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél bicolor (azaz kéttónusú arany és acél színű) lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 235.000,- Ft