ZENITH

Ez a ZENITH beépítés a lehető legtöbb gyári alkatrész átépítésével készült (számlap, mutató, szerkezet, korona) és nem kis kihívást jelentett a beépítés. A magyar beépítés készítőknél legfeljebb megfülezett zsebóratokos Zenith-ek fordulnak elő, mivel a Zenith azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták (kis számban készültek svájci szabvány szerinti felhúzórendszerrel is óráik). Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket. Ennél az óránál nem volt opció az, hogy a zsebóratok teljes nyakrészét a benne lévő torpedóval és a rajta lévő eredeti felhúzó koronával átépítjük, hiszen az óraszerkezet és számlap zsebóratok nélkül érkezett hozzánk. 

A Convertic egyik legjobb órásmestere az óraszerkezethez új mutató állító mechanizmust tervezett és épített, így az óramutatók nem a korona kihúzásával, hanem egy másodlagos nyomógomb benyomásával és a korona együttes elforgatásával állíthatók.  

Az óra számlapja hibátlan állapotú eredeti gyári tűzizománc számlap, fekete színű arab indexekkel és piros segédindexekkel. Az óra mutatói szintén eredeti darabok.

Az óra gyártási évében halt meg Oroszország utolsó cárja, II. Miklós és ért véget az első világháború, vele együtt az Osztrák-Magyar Monarchia is.  A 2196300 gyártási szám alapján az óra 1918-as gyártmány.

Az órában finomszabályzóval szerelt jelölt 15 köves Zenith 18.5 NVSI open fave cal. szerkezet található. A szerkezet makulátlan állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 225.000,- Ft