ZENITH

Íme egy csodás ZENITH beépítés ami a lehető legtöbb gyári alkatrész átépítésével készült (számlap, mutató, szerkezet, korona). Mivel a Zenith azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták, így a zsebóratok teljes nyakrészét a benne lévő torpedóval és a rajta lévő eredeti felhúzó koronával átépítjük az új tokba ezzel elkerülve az új felhúzó mechanizmus tervezését és építését.

Az óra számlapja eredeti festett fém számlap amit rakott indexek ékesítenek. A számlap jó állapotban maradt fenn, finom elegáns darab, a különlegességét a kék segédindexek csak tovább fokozzák.

 Az óra mutatói szintén eredeti antik darabok.

Az óra gyártási évében jelent meg Tóth Árpád költő lélektől lélekig című kötete, továbbá ekkor született Budai László labdarúgó is aki az Aranycsapat jobb szélsője volt.  A 1472144 gyártási szám alapján az óra 1928-as gyártmány.

Az órában finomszabályzóval szerelt jelölt 15 köves Zenith 18-28-3T open face cal. szerkezet található. A szerkezet makulátlan állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 225.000,- Ft