ZENITH

Ez a ZENITH beépítés a lehető legtöbb gyári elem átépítésével készült és nem kis kihívást jelentett a beépítés. A magyar beépítés készítőknél legfeljebb megfülezett zsebóratokos Zenith-ek fordulnak elő, mivel a Zenit azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták. Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket. Mi ezt is megoldottuk és a zsebóratok teljes nyakrészét a benne lévő torpedóval és a rajta lévő eredeti felhúzó koronával átépítettük az új tokba.

Az óra eredeti festett és rakott indexekkel készített számlapját természetesen megmentettük és átépítettük az új óratokba a szerkezettel együtt. A számlap kissé patinás, azonban nagyon megnyerő darab amin az arany színű rakott indexek és az arany színű breguet mutatók remekül harmonizálnak.

Az óra eredeti gyári felhúzókoronájába elhelyeztünk egy kis zöld színű brillt, amitől még egyedibb az óra megjelenése. 

Az óra nem mai darab (mint ahogyan azt már megszokhatták az órarajongók), gyártási évét tekintjük a dzsessz születésének és egy idős Weöres Sándor írónkkal és Ady Endre "Magunk szerelme" verseskötetével. Az óra gyártási száma 1436718, ami alapján a keresett gyártási év 1913. 

Az órában15 köves Zenith 18-28-3T cal. szerkezet található. A szerkezet nagyon jó állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 220.000,- Ft  

Ha több infóra is kíváncsi vagy az óra szerkezetéről: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Zenith_18_28_3T