ZENITH

Ez a ZENITH beépítés a lehető legtöbb gyári elem átépítésével készült és nem kis kihívást jelentett a beépítés. A magyar beépítés készítőknél legfeljebb megfülezett zsebóratokos Zenith-ek fordulnak elő, mivel a Zenit azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták. Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket. 

A Convertic ezt a feladatot már-már rutin szerűen oldja meg, azonban ebben az esetben nem állt rendelkezésünkre az eredeti zsebóratok, hogy annak nyakrészét felhasználva átültessük a felhúzó torpedó rögzítését, így ezt nekünk kellett elkészítenünk. A gyári "torpedó" modul szerencsére a rendelkezésünkre állt.

Az óra eredeti és kifejezetten szép állapotban fennmaradt festett indexekkel készített számlapját természetesen megmentettük és átépítettük az új óratokba a szerkezettel együtt.

Az óra eredeti gyári felhúzókoronáját és mutatókészletét szintén felhasználtuk, hogy minél több eredeti elem maradjon meg ebből a csodából.

Az óra nem mai darab (mint ahogyan azt már megszokhatták az órarajongók), gyártási évében született a híres amerikai űrhajós, Neil Armstrong. Az óra gyártási száma 2981826, ami alapján a keresett gyártási év 1930, így az óra 2024. évben ünnepli a 94. születésnapját.

Az órában15 köves Zenith 18.5 NVSI  cal. szerkezet található. A szerkezet nagyon jó állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 230.000,- Ft