ZENITH

Ez a ZENITH beépítés a lehető legtöbb gyári elem átépítésével készült és nem kis kihívást jelentett a beépítés. A magyar beépítés készítőknél legfeljebb megfülezett zsebóratokos Zenith-ek fordulnak elő, mivel a Zenit azon nagyon kevés svájci gyártó közé tartozott, akik az amerikai felhúzó mechanizmust (azaz a negatív felhúzót) alkalmazták. Mindez gyakorlatilag beépíthetetlenné teszi a Zenith-eket. 

A Convertic ezt a feladatot már-már rutin szerűen oldja meg, azonban ebben az esetben nem állt rendelkezésünkre az eredeti zsebóratok, hogy annak nyakrészét felhasználva átültessük a felhúzó torpedó rögzítését, így ezt nekünk kellett elkészítenünk. A gyári "torpedó" modul sem került hozzánk a szerkezettel együtt, azonban ezt is sikerült pótolni, így a legnagyobb műszaki akadályok könnyel elhárultak a projekt elől.


Az óra eredeti tűzizománc számlapját természetesen megmentettük és átépítettük az új óratokba a szerkezettel és az eredeti gyári mutatókészlettel együtt.

Az óra gyártási évében született Sir Edmund Hillary, a Mount Everest első meghódítója, továbbá ugyanebben az évben vonult be Budapestre a Horthy féle Nemzeti Hadsereg is. Az óra gyártási száma 2366196, ami alapján a keresett gyártási év 1919, így az óra 2024-ben lett 105. éves

Az órában egy első osztályú 17 köves Zenith 18.5  cal. szerkezet található ami finomszabályzóval is szerelt, extra ritka darab. A szerkezet nagyon jó állapotú, szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát.  

Az óra rózsaarany színű acél savonette óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 230.000,- Ft