Néhány évvel ezelőtt teljesen amatőrként szerettem volna vásárolni egy karórát. Ekkor már hallomásból tudtam, hogy léteznek quartz órák és mechanikus órák, de még sohasem hallottam óra konverzióról, azaz beépítésről. Az interneten barangolva találtam egy orosz beépítésre, amit azonnal megvettem. Ettől a pillanattól kezdve, egy teljesen új világ tárult ki előttem és szisztematikusan kerestem a zsebórákból létrehozott karórákat. Gyűjtővé váltam. Érdekelt az órák működése, a szerkezetek finom részletei, a gyártásuk, na meg persze a történetük, mert minden órának saját története van.

Nagyon tetszett, hogy a fiók fogságába száműzött csodás ketyegő szerkezetek tisztítva és olajozva új életet kezdhetnek azzal, hogy jól hordható karórává változnak át. Felemelő élmény, hogy a gyakorta 100 évesnél is idősebb órával a kezeden érezheted, hogy a történelem egy darabját viseled, nyugtatóan hallgatod a finom „tikk” és a „takk” végtelen egyenletes ismétlődését, mert ez az, ami a mai rohanó világban sosem késhet, de nem is siet.

Amikor a gyűjteményem túlnőtt a racionális kereteken, úgy döntöttem, hogy értékesítek néhány darabot. Mostanra több szakavatott órással, számlapkészítővel együtt dolgozva készülnek az itt látható minőségi, mindennapi hordásra alkalmas mégis a XXI. század külcsínyéhez igazodó zsebóra átalakítások.

Ha kedvet kapsz a zsebórákból létrehozott karórákhoz, úgy fordulj hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel:

Convertic Watch