- Számlap: eredeti tűzizománc; - Számlap állapota: hibátlan, gyári; - Óratok: acél lengőfüles; - Átmérő kn.: 54 mm; - Szerkezet állapota: nagyon jó, megkímélt; - Szerkezet: grande complicatipn (negyedütő+stopper+full naptár+holdfázis) mechanikus kézi húzós; - Ára: 1.650.000,- Ft - Az óra felújításáról és a beépítésről készítettünk egy füzetet is amit az órához mellékelünk.


1650000Ft 
  • Szállítás: 

Az órát ebben az üzletünkben találod: *

Tudj meg többet


A Convertic Watch történetében első értékesítésre kerülő GRANDE-t mutatjuk be a kedves Órarajongóknak.  Az óra eredeti számlappal eredeti gyári mutatókkal és egy csodás antik 9 funkciós szerkezettel készült. Ha arra vágysz, hogy a kezeden viselt óra minden is tudjon amit egy karóra tudhat, továbbá a lehető leg egyedibb órát szeretnéd úgy ez a legjobb választás. Már többször olvashattátok az óraleírásainkban a LUGRIN (Lemania) rövid gyártótörténetét. Ha valaki esetleg lemaradt róla: Az 1884-ben alapított LEMANIA volt az egyik legjelentősebb összetett szerkezet gyártó, korábbi nevén A. LUGRIN & Cie., majd LUGRIN SA. A gyárat A.LUGRIN néven Alfred Lugrin alapította, aki a LeCoultre óragyártónál tanult. 1930-ig a gyár neve Lugrin SA, ettől kezdve Lemania Watch Co. név alatt folytatta munkáját. 1932-ben a Lemania, az OMEGA és a TISSOT egyesülését követően a Lemania gyártotta az említett vállalatok számára az összetett szerkezetű órákat egészen a svájci mechanikus óragyártás összeomlását jelentő 1970-es évekig. A képeken egy hibátlan eredeti arab indexes tűzizománc óraszámlappal és eredeti mutatókészlettel készült több, összesen 9 funkciót és 6 komplikációt is rejtő beépítést láthattok. Az óraszerkezet funkciói (3 alap és 6 komplikáció):

  1. - Másodperc kijelzés
  2. - Perc kijelzés
  3. - Óra kijelzése
  4. - Hét napjai
  5. - Hónap napjai
  6. - Hónap megjelenítése
  7. - Holdfázis kijelzés
  8. - Ütő funkció
  9. - Stopper funkció

Az órában egy mechanikus kézihúzós LUGRIN/LEMANIA gyártmányú jelöletlen óraszerkezet található. Gyártási évét nagyságrendileg 1890-1905 közé tesszük.

Az ütő funkció üzembe helyezése szabvány szerint nyomógomb benyomásával vagy egy tolókart elhúzásával történhet. Ezt az órát egy egyedi készítésű tolókaros megoldással láttuk el és az acél tolókar végére egy kicsi díszítőkő is került csak úgy, min a koronába is. Az óra kalendar és holdfázis mutatóinak beállítására egy-egy gyorsváltó gomb szolgál. A gyorsváltó gombokat teljesen tok síkjával egy vonalban helyeztük el, hogy minél kevésbé legyenek láthatóak és beleolvadjanak az óratokba. A gyorsváltók egyszerű kezelésére az órához mellékelünk egy erre kialakított célszerszámot is.  Ebben a GRANDE-ban negyedütő modul található, ami az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket üti el. A stopper funkciót az óa tetején (12-nél) található start / stop nyomógomb benyomásával lehet elindítani és leállítani. Számtalan alkalommal kérdezték a hasonló órákat csodáló érdeklődők, hogy mégis miért volt szükség ütős órákra. A válasz igen egyszerű: az ütős órák többsége a századforduló környékén készül amikor nem volt elterjedt a kontinensen az elektromos áram használata a lakóházakban, így sötétben csak tűzgyújtást követően lehetett leolvasni a pontos időt a számlapokról, míg az ütős órák "elzenélték" a pontos időt. Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát. A csoda szerkezet egy acél lengőfüles óratokba került. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. Az óra átmérője -korona nélkül- 54 mm, ami valóban nagy, azonban a számos komplikáció extra hely igénnyel jár, így csak egy extra nagy méretű óratok volt képes befogadni ezt a nagyon extra szerkezetet.  Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍSZDOBOZZAL várja új tulajdonosát. Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 1.650.000,- Ft