ALEX HÜNING

Az képen látható óra egy ritka svájci gyártó, ALEX FÜNING svájci gyártó nevéhez kötődik. Sajnos nem áll rendelkezésre túl sok információ a gyártóról, azonban az óra minden részlete szépen kimunkált, kifejezetten minőségi darab. A kutatás során a gyártó egy plakátjára (alább látható) és számtalan zsebórájára is rábukkantunk.  

Az óra eredeti porcelán/tűzizománc számlappal, eredeti XIV Lajos stílusú mutatókészlettel, valamint egy makulátlan állapotú finomszabályzóval készült eredeti zsebóra szerkezettel épült át karóra formába. 

Az óra szerkezet egy 15 köves svájci horgonygátszerkezetes jelöletlen darab. Az óra szervizelt (tisztított és olajozott), szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát. A szerkezet jó állapotú, igényes kivitelű, híd kiosztása a Le Coultre órákéhoz hasonló.

Az óra "drukkeres" mutatóállítású, ami azt jelenti, hogy a mutatókat nem a korona kihúzását követően, hanem az erre szolgáló nyomógomb benyomásával és a korona együttes mozgatásával lehet beállítani.

Az óra acél lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 47 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 310.000,- Ft