ANTON HAWELK

Anton (Josef) Hawelk (más néven Harvelk vagy  Hawelka ) kiemelkedő órásmester volt, aki a 19. század második felében és a 20. század elején Bécsben működött és Bécsi Egyetemi Obszervatóriumnak is dolgozott, ott műszerórák készítésében és javításában működött közre. 

A hazai Brauswetterhez hasonlóan nagyobb gyártók óraszerkezeteit vásárolta meg és azok számlapját látta el a saját nevét jelző nyomattal. Hawelk az Alex Hüning és a Vacheron Constantin szerkezeteit használta a zsebóráihoz. Az Osztrák-Magyarországi Császári és Királyi Haditengerészet számára is szállított tengerészeti megfigyelőórákat.

Az óra eredeti porcelán/tűzizománc számlappal és az eredeti zsebóra mutatókészlet felhasználásával készült.

Az óra szerkezet egy 15 köves svájci horgonygátszerkezetes jelöletlen szerkezet, amelyet az Alex Hüning gyártó készített. Az óra szervizelt (tisztított és olajozott), szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát. A szerkezet jó állapotú, igényes kivitelű, finomszabályzóval szerelt.

Az óra "drukkeres" mutatóállítású, ami azt jelenti, hogy a mutatókat nem a korona kihúzását követően, hanem az erre szolgáló nyomógomb benyomásával és a korona együttes mozgatásával lehet beállítani.

Az óra acél savonette óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 250.000,- Ft