HEBDOMAS - 8 NAPOS ÓRA

Egyedi tokkal készült HEBDOMAS 8 napos óra. Az óra eredeti porcelán (tűzizománc) számlapja tökéletes állapotnak örvend. Az átépítéskor az óra eredeti mutatókészletét számlapját és a csodásan díszített szerkezetet egyaránt átépítettük egy acél lengőfüles óratokba. 

Azon kevés "antik" zsebórák egyke, amit úgynevezett "open heart" zsebóraként gyártottak. Mindez azt jelenti, hogy a számlapra rápillantva nem csak pontos időt olvashatjuk le az óráról, hanem látjuk az óra "szívét" jelentő billegő állandó mozgását is. 

A tervezők a szerkezetet egy óriási rugóházzal látták el, ami képes volt biztosítani az óra 8 napig tartó járását. Mára ez a gyakorlatban inkább csak 6-7 napot jelent, de ez igen szép eredmény egy 1904-1919 között gyártott darabtól. 

A számlap alatt egy Orator 101 (Hebdomas) mechanikus kézi húzós szerkezet van. Az óra szerkezete szervizelt (tisztításon/mosáson és olajozáson átesett), szépen működik. Nagyon fontos kiemelni, hogy egy Hebdomastól nem várható el a svájci szabvány szerinti pontosság tekintettel az óriási rugó által kifejtett - az átlag óráknál mintegy 5,5 X nagyobb - erőhatásra. Ez a HEBDO napi 120 másodperces eltéréssel működik.

 A zsebóra szerkezet ebbe az új és makulátlan acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát az óriási rugóház díszített fedlapja az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 47 mm. 

Az óra teljesen új a számlap színéhez illő hordatlan bőr óraszíjjal (igény esetén cserélhető), Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 370.000,- Ft

Ha többet szeretnél megtudni a szerkezetről: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Orator_101&fbclid=IwAR3BWjO8ExPaOFQyAiWQgq-hdrTFiS9GKgKJML3Iy7MeviuOT8MZDiZxy_M