OGIVAL

Egy igazi kuriózum ami egyben stílustörténeti mementó is.  Az óra eredeti számlappal, mutatókkal és egy kiváltképpen érdekes óraszerkezettel készült.

Az óra számlapja eredeti, jó állapotú festett fém számlap bicolor színösszeállítással amit arab rakott indexes ékesítenek. Az átépítéskor az óra eredeti mutatókészletét természetesen átmentettük az új karóra formába is.

Az óraszerkezet roppant érdekes, hiszen a szokványos lekerekített, íves híd elosztás helyett itt csupa szögletes hidakat látunk. Az óraszerkezet egyesek szerint a bauhaus, mások szerint a kubizmus jegyében készült. Legyen akármelyik stílusirányzat is az adekvát, annyi bizonyos, hogy az óra remek példája annak, hogy a művészeti irányok hogyan hatottak az iparra, sőt még az óraiparra is. Érdeklődők figyelmébe ajánljuk az alábbi linken elérhető leírást az óra szerkezetről: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2ustu&1493218834  

A számlap alatt egy jelölt OGIVAL AS1052 mechanikus kézi húzós 15 köves szerkezet található. Az óra szerkezete szervizelt (tisztításon/mosáson és olajozáson átesett), szépen működik. A gyártó AS1054-es szerkezete ennek majdnem pontos mása volt. 

 A zsebóra szerkezet ebbe az új és makulátlan acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát az üveg lapon keresztül mindig látható a szerkezet működése. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új a számlap színéhez illő hordatlan bőr óraszíjjal (igény esetén cserélhető), Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónap garanciát vállalunk.

Ára: 230.000,- Ft