LEPHARE NEGYEDÜTŐ CHRONO

Egy zsebóra beépítés ami minden porcikájában eredeti, ugyanakkor teljesen egyedi és nem mellesleg "elzenéli" a pontos időt (bemutató videó a leírásban) és emellett még chronograph komplikációt is rejt magában.

Az óra a gyári hibátlan eredeti hibátlan tűzizománc óraszámlapjával és eredeti mutatókészletével együtt került átépítésre. Az óra egyrészről rendelkezik a negyedütő (quarter repetater) és másrészről a stopper (chronograph) funkciókkal is.

Az órában egy mechanikus kézihúzós LePhare cal OVC gyártói jelöléssel kiadott  óraszerkezet található. Az óra beazonosítása már önmagában nagy kihívás volt, de a melléklet kép igazolja a gyártó és kaliber megjelölést. 

Ez a zsebórabeépítés az óráktól elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl "ütés" és stopper funkcióval rendelkezik.

Az óratokon a "2" indexnél lévő nyomógomb benyomásával indítjuk el a gyűjtő nélküli stopper funkciót majd ismételt gombnyomásra a stopper leáll, míg harmadik lenyomást követően visszaáll alap helyzetbe (nulláz). 

Az ütő funkció üzembe helyezése a "6" indexnél lévő nyomógomb benyomásával történik.

Ha úgy tetszik zenélő óráról van szól, csak annyi különbséggel, hogy ez a típus a pontos időt zenéli el. A negyedütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket, míg a percütő órák az egész órákat és azt követő már eltelt negyedeket és a negyedeket követően eltelt perceket ütik (a képeken látható óra egy NEGYEDÜTŐ).

Számtalan alkalommal kérdezték a hasonló órákat csodáló érdeklődők, hogy mégis miért volt szükség ütős órákra. A válasz igen egyszerű: az ütős órák többsége a századforduló környékén készül amikor nem volt elterjedt a kontinensen az elektromos áram használata a lakóházakban, így sötétben csak tűzgyújtást követően lehetett leolvasni a pontos időt a számlapokról, míg az ütős órák "elzenélték" a pontos időt.

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát. Az órához melléklejük a felújítás és a beépítés lépéseit rögzítő "szerviz naplót" füzet formában.

A zsebóra szerkezet egy óriási méretű acél lengőfüles óratokba került beépítésre.  Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.

Az óra átmérője -korona nélkül- 54 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék DÍSZDOBOZZAL várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 845.000,- Ft