WALTHAM (U.S.A.)

Az amerikai óraszerkezetek többségében szebben kidolgozott, aprólékosabban kivitelezett órák voltak az európai társaiknál. Ez a WALTHAM egy vérbeli amerikai óra. Hazánkban ritkánbban fordul elő ez a márka, zsebóra beépítés formájában szinte soha, mivel ún. „negatív felhúzószerkezete” miatt nagyon nehéz (sokak számára lehetetlen) karórává alakítani.  

Az óra egyedi számlappal készül. A számlap összképe idézi az eredeti számlap formavilágát. 

Az órában finomszabályzóval szerelt full chaton-os jelölt 19 köves WALTHAM cal 1899 "Riverside" szerkezet található. A szerkezet nagyon szépen megmunkált, gyári állapotú hibátlan darab. Ezt a szerkezet típust információink szerint 1899-1908 között gyártották. Az óra szervizelt (tisztított és olajozott), szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát. 

Az óra mutatóállítása "drukkeres" (nyomógombos) megoldással működtethető.  

Az óra acél szavonette óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 44 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 205.000,- Ft 

Ha több infóra is kíváncsi vagy az óra szerkezetéről: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Waltham_1899_sav