AGASSIZ (Bohm Allen Co.)

Eredeti számlap, eredeti mutatók, eredeti gyári korona és természetesen egy eredeti AGASSIZ óraszerkezetet a századforduló egyik "sztár" óragyártójától akink a nevét mára már az órásmesterek nagy része sem ismeri (részletes gyártótörténeti kitekintés itt).

Az óra számlapja makulátlan állapotban fennmaradt arany színben pompázik aminek a festett fekete indexek a fekete breguet mutatókkal lenyűgöző eleganciát kölcsönöznek.

Az óra valószínűleg arany tokban lehetett amitől az elmúlt cca. 140-150 év során valamikor megfosztották és hozzánk már csak a bezacskózott szerkezet (rajta a számlappal, a mutatókkal és a korával) érkezett meg. Az óra átépítésekor az eredeti koronát természetesen felhasználtuk. 

Az órában egy AGASSIZ gyártmányú 17 köves kézi húzós nagyon extra kivitelű 38.5 szerkezet található amit Bohm Allen Co. Denver jelöléssel láttak el. A cég amerikai kapcsolati miatt mindaz nem meglepő, hogy az órát eleve egy amerikai órakereskedő nevével jelezték (lásd az óratörténeti kitekintés)

Az óra 17 köves kivitelű, a billegő finomszabályzóval szerelt és a perckerék chaton foglalttal van ellátva. Az óraszerkezet szervizelt, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet ebbe egy acél lengőfüles óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.  

Az órára 2 havi garanciát vállalunk. 

Ára: 420.000,- Ft