JEANNERET - COLOMBE chronograph

Egy kiváló állapotban fennmaradt letűnt gyártó terméke ami a századforduló előtti életérzést teljes mértékben megtestesíti az eredeti XIV. Lajos stílusú mutatókészletével. Az óra tejes mutatókészlete eredeti, kivéve a percgyűjtő kismutatóját. A számlap makulátlan állapotban maradt fenn ami kisebb csoda, hiszen az anyaga tűzizománc.  


Gyártótörténeti kitekintés: Jules-Frédéric Jeanneret órásmester 1868 körül költözött Saint-Imier-be La Chaux-de-Fondsból sógora, Fritz Thalmann kérésére, hiszen a családi óragyártó vállalkozást alapított. Ezeket az órákat az egész Brit Birodalomban Colombe és Pigeon márkanév alatt árulták, és az üzlet elég sikeres volt ahhoz, hogy még Jules-Frédéric 1892-es halála után is folytatódjon. Jeanneret cégét unokaöccse, Samuel vette át, míg fiai tovább építették az óragyártó márkákat: Excelsior Park, Moeris, Leonidas és Berna. Az Agassiz/Francillon család mellett a Jeanneret „klán” emelkedett ki a Saint-Imierben működő óragyártók közül. A Rue du Ponton található gőzüzemű gyárat Jules-Frédéric Jeanneret és Fritz Thalmann vásárolta meg 1885-ben, és ez lesz a Jeanneret család következő generációjának bázisa. A legidősebb Jeanneret fia, Albert 1889-ben testvéreivel, Henrivel és Constanttal új céget alapított a Rue du Pont gyárban. A korai hirdetések azt mutatják, hogy a Jeanneret testvérek a gyártási kapacitásukat „árulták” és kínálták a piacon (bérgyártás), ám gyorsan változtattak a fókuszon, és felkarolták a család Colombe márkáját (alapítva: 1866.).

Valószínű, hogy a testvérek a CH359 kronográf szabadalmat is kihasználták, amelyet anyjuk, Alfred Lugrinhoz köthető. Jeanneret család legsikeresebb terméke az 1890-es években egy 30 perces stopper („compteur de sport”) volt, amelyet új márkanéven, Excelsior- ként hirdettek. A 3364-es szabadalommal védett Excelsior stopper annyira ismertté vált, hogy a név kiszorította a Colombe-ot és a Dianát, és a gyár elsődleges márkája lett. A testvérek akkoriban széles körű elismerést vívtak ki, Antwerpenben, Párizsban, Chicagóban és Genfben érmeket szereztek remek kronográfjaikkal és stopperóráikkal.

Az órában egy mechanikus kézihúzós teljesen jelöletlen óraszerkezet található. Az óraszerkezet hídelrendezéséből következtethetünk a gyártóra is.

Az óra az elvárt alap funkciókon (óra, perc és másodperc kijelzés) túl stopper és gyűjtő funkcióval rendelkezik. A gyűjtő esetünkben annyit tesz, hogy a számlap jobb oldali részében elhelyezkedő mutató hosszabb időmérés esetén külön jelzi a mérés kezdete óta eltelt perceket, míg a stopper mutató az eltelt perceken túli másodperceket jelzi. 

Az óraszerkezet frissen szervizelt, tesztel, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát.

A zsebóra szerkezet egy acél savonette óratokba került átépítésre. Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.

Az óra drukkeres mutatóállítású, ami annyit jelent, hogy a korona mellett található nyomógomb benyomásával és nyomva tartásával, valamint a korona ezzel egyidőben történő eltekerésével lehet a mutatókat beállítani.

Az óra átmérője -korona nélkül- 46 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát.

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk.

Ára: 420.000,- Ft