CORTEBERT

Az óra a nagy hagyományú de mára már eltűnt CORTEBERT óragyár terméke. A gyártó még a ROLEX részére is készített szerkezeteket. 

Egy kis óratörténelem: Abraham-Louis Juillard 1790-ben nyitotta meg kis óragyártó üzletét a svájci Cortebert falucskában. Ezt a dátumot szokták használni az alapítás éveként , azonban a Cortébert márkanevet csak 1855-ben jegyezték be. A Cortébert egyrészről a vasúti óráiról vált ismertté, hiszen ők szállították a török és az olasz vasúti dolgozók számára a zsebórákat. A gyár1927-ben, Mussolini kérésére, Cortébert Perseo márkanéven kezdte forgalmazni óráit Olaszországban, mivel a fasiszta rezsim elutasította a külföldi márkaneveket. Az orosz gyártmányőú Molnija óragyár számos olyan kalibert gyártott, amelyek nagyon hasonlítottak Cortébert híd elrendezéseire ami nem is véletlen, hiszen a Molnija terveit a Corteberttől szerezte be. 1944-re Cortébert 20 különböző kalibert gyártott, amik kiegészültek az alap modellek variánsaival, így már több mit 100 cal. megjelöléssel is találkozhatunk. .A Cortébert az 1970-es évek elején bezárt, és a gyártás leállt. 

A képeken látható Cortebert beépítés eredeti jó állapotú bicolor fém art deco stílusú számlappal, eredeti mutatókészlettel és egy jó állapotú óraszerkezettel került. Az óra hozzánk már úgy került, hogy valaki megszabadította a zsebórát a tokjától azonban az eredetinek vélt korona a szerkezettel együtt átépítésre került a karóra tokba.

Az órában egy Cortebert gyártmányú cal. 592-R jelölt 15 köves mechanikus kézi húzós szerkezet van. Az óra a szervizelt (tisztított és olajozott), szépen jár, az elvárt napi 60 másodperces határértéken belüli eltéréssel teszi a dolgát. 

Az óra új lengőfüles óratokba került átépítésre és tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható. 

Az óra átmérője -korona nélkül- 45 mm. 

Az óra teljesen új és hordatlan, a számlap színéhez illő barna bőr óraszíjjal és ajándék óradobozzal és CONVERTIC TANÚSÍTVÁNNYAL várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónapos GARANCIÁT vállalunk (ez természetesen a többi Convertic beépítésre is irányadó). 

Ára: 210.000,- Ft