IWC-CW/13

A képeken látható IWC beépítés egy igazi kuriózum. Az óraszerkezet tok és számlap nélkül, került hozzánk, így választhattunk az egyedi számlap készítése és "porvédős számlap" között. A porvédő a zsebóratokok belső fedele, ami szerkezet másodlagos védelmét hivatott szolgálni, mindazonáltal a gyártók előszeretettel tüntették fel a porvédőkön a logóikat és az általuk elnyert díjakat. Az IWC kevés esetben készített ilyen díszített porvédőt, azonban egy korábbi zsebóratokból kimentettünk egy díszített porvédőt amit most számlappá alakítottunk.

Az ezüst porvédőt políroztuk és méretre vágtuk, majd kifúrtuk a mutatók tengelyeinek a helyét és a felületet konzerváltuk. Ezt követően jöhetett a beépítési munka.

Az óra antik darab, egy idős a Norvég Királysággal és gyártási éve egybe esik a Rejtő Jenő írónk és József Attila költőnk születésével. Az óraszerkezeten a 351183 sorozatszám szerepel, ami alapján az óra gyártási éve 1905.

Az órában egy IWC 65 kaliberű mechanikus kézi húzós 15 köves szerkezet van. Az óraszerkezet a szép kidolgozású antik darab ami hála Istennek jó műszaki állapotban maradt fenn.

Az óraszerkezet szervizelt, pontos (napi 60 másodpercen belüli eltéréssel), szépen teszi a dolgát. 

Az óra "drukkeres" mutatóállítású, ami azt jelenti, hogy a mutatókat nem a korona kihúzását követően, hanem az erre szolgáló nyomógomb benyomásával és a korona együttes mozgatásával lehet beállítani.

A zsebóra szerkezet ebbe a bicolor acél savonette óratokba került átépítésre. 

Az óra tokjának elő- és hátlapja egyaránt üveg felületű, tehát a szerkezet mozgása az üveg lapon keresztül mindig látható.  

Az óra átmérője -korona nélkül- 44 mm.  

Az óra teljesen új és hordatlan bőr óraszíjjal, Convertic TANÚSÍTVÁNNYAL és ajándék óradobozzal várja új tulajdonosát. 

Az órára 2 hónapos garanciát vállalunk. 

Ára: 365.000,- Ft

További infó a szerkezetről: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&IWC_65_19H5